Szolnoki Tiszavirág Fesztivál 2019

2019. 06. 18-22. 14. születésnapját ünnepli 2019. júniusában közép-Magyarország legnagyobb ingyenes kulturális kavalkádja, a Szolnoki Tiszavirág Fesztivál.

Helyszín: Szolnok, több helyszín
Időpont: 2019. június 18-22.
Jegyár: ingyenes

14. születésnapját ünnepli 2019. júniusában közép-Magyarország legnagyobb ingyenes kulturális kavalkádja, a Szolnoki Tiszavirág Fesztivál. A zenei és gasztronómiai különlegességet kínáló fesztivál idén is ingyenes. Azok, akik kimondottan a zene és egyéb kulturális műfajok miatt látogatnak el a Tiszavirág fesztivál helyszínére, pontosan tudják, hogy idén is színvonalas előadásokra számíthatnak. Népzene, kocsmazene, jazz. A Tisza partot ezekben a napokban a kellemes zene, a finom illatok, jó borok és kézműves remekek uralják.

Közeledik a szolnoki nyarak egyik legjobban várt, legnépszerűbb rendezvénye, a Tiszavirág Fesztivál. A program részleteiről a főszervező Kovács Ákos és Szalay Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót a TISZA(p)ART Moziban.

Az egyik közösségi oldalon kérdeztük meg ez emberek véleményét a fesztiválról, mintegy ezerötszáz kitöltött kérdőívet kaptunk, s a benne foglaltak megerősítettek minket abban, hogy szükség van a fesztiválra, szeretik a látogatók. – mondta el Kovács Ákos, aki az egyik helyszín, a Tisza park felújítása kapcsán kiemelte: kísérleti évnek számít a 2019-es. A terhelés mérséklését új  elrendezéssel próbálja ki a rendezvény. Ebből az okból két színpad körül zajlanak a programok itt, melyből az egyik a Hangfoglaló Program támogatásával valósul meg. Az idei tapasztalatokat felhasználva Szolnok MJV Önkormányzatával közösen gondolkodva kerül tervasztalra a 2020-as év.

A város szívében újra egy színvonalas, sajátos hangulatú fesztivál nyitja a szolnoki nyári rendezvények sorát, ahova sok tízezer embert várunk. A helyszín a régi, a fellépők  és a programok listája garantálja a kellemes kikapcsolódást – mondta Szalay Ferenc polgármester, aki újságírói kérdésre megerősítette: a felújított Tisza park terhelését a szervezők igyekeztek mérsékelni, az parkot a rendezvényt követően helyreállítják, s a tapasztalatokat beépítik a jövő évi szervezésnél.

A szervezők innovatív, közösségben való gondolkodását mutatja, hogy a szolnoki fiataloknak FÉNYFESTŐ RAJZPÁLYÁZAT hirdetésével „toronymagas” kiállítást szervez. Az ifjúság 5 napra látványosan hozzá tehet Szolnok és a Tiszavirág Fesztivál képének színesítéséhez saját alkotásával.

A Szolnoki Tiszavirág Fesztivál részeként immár harmadik éve hangulatos fényfestést kap a Református Templom homlokzata és rendhagyó módon idén először a Városháza épülete is. Hagyományteremtő szándékkal a fiatalság kötődésének erősítéséért, az alkotó közösség élményének megéléséért kreatív rajzpályázatot hirdetnek a szervezők.

A pályázat célja a Szolnok emblematikus és közkedvelt épületeinek egyedi, közösségi alkotással történő „díszítése”, mely egyedi világot teremt, ezen keresztül szolnoki gondolatvilágot tükröz.

Pályázni a szolnoki 12- 29 éves korosztálynak mindkét épületre, vagy csak az egyikre készült munkával egyaránt lehet. Minden terv külön pályamunkának számít.

A pályázatra kizárólag színes alkotásokat várnak 2019. június 10-ig. A nyertes pályaműveket a Szolnoki Tiszavirág Fesztivál estéin, június 18. és 22. között vetítik az épületek felületeire, melyre közönségszavazás is indul. Fődíj egy élményrepülés Szolnok felett a világ legjobb vadászpilótájával(2003), Szabó Zoltán„Topi” val.

Idén is három kiváló előadással jelentkezik a Tiszavirág Fesztivál Nyári Színháza a Damjanich János Múzeum udvarán!

A Fesztivál kedd, szerda és csütörtök estéjén 20:30 –as kezdettel igazi ínyencségekkel várja a színházkedvelő közönséget. AZ UTOLSÓ TŰZIJÁTÉK c. előadásban Udvaros Dorottya és Földes Eszter varázsol el, a CALL GIRL c. különleges darab Mészáros Piroska mellett további neves virtuális szereplőket is felvonultat Zsótér Sándor, Petrik Andrea, Téby Zita, Ódor Kristóf személyében. Végül a 16 éven felüli érdeklődőknek ajánlott FRANCIA RÚDUGRÁS c. színdarabban Pál András, Herczeg Adrienn, Losonczi Kata, Urbán Tibor, Felhőfi Kiss László, Kovács Patrícia lép a szolnoki közönség elé a kétrészes szextettben.
A jegyek 2000 forintos egységáron kaphatók május 21-től a TISZApART mozi jegypénztárában.

A Maláta tér színes esernyős világa különleges atmoszférát nyújt a kisüzemi sörfőzdék megismeréséhez, míg a gesztenyefák árnyékában a családi borászatok és pálinkafőzdék mutatkoznak be.

Tiszavirág Filmszínház: közkívánatra a „békás szökőkútnál” vetítünk minden este 9 órától. A Pogány Madonna, Ponyvaregény, Csinibaba, Bridget Jones naplója és az Üvegtigris c. film szórakoztat az óriásvásznon.

Nem maradhat el a Kézműves vásár sem, mely a megszokott minőségi portékákkal várja vásárlóit minden nap.

Zenemegálló utcazenész állomás váltja a Zenekanapét, de küldetésében és helyszínében is azonosan.  Az évekkel ezelőtt indított hiánypótló programon akusztikus bemutatkozásra kapnak lehetőséget feltörekvő zenekarok. Az előadók az utczamelódia muzsikusok rutinjával és némi apróval lehetnek gazdagabbak.  A kalap alap! Aprópénzzel bátorítsuk őket a rögös úton!Csináltad már a Tisza- parton? Itt az ideje!

Hajókirándulások és motorcsónakos túralehetőség karnyújtásnyira hozza közel varázslatos Tisza folyónkat.

A fesztivál idején szabad könyvespolc várja a megpihenni vágyókat. Csütörtök, péntek, szombat koradélután a látogatói igényekre reagálva kézműves foglalkozásokat, szemléletformáló előadásokat szervezünk családi programként helyi természeti kincseink, fenntarthatóság, közlekedésbiztonság, bűnmegelőzés témakörben. Szombaton bolhapiac kap pár órára helyet a tudatos vásárlás ösztönzése céljából. Az elmúlt évekhez hasonlóan zöld fesztivál lévén igyekszünk csökkenteni az ökológiai lábnyomunkat. A sikeres hagyományt megtartva őrzött bringa-parkolóval ösztönözzük a gépjárművek használatának kiváltását. Szelektíven gyűjtjük a hulladékot, és annak minimalizálására, tömörítésére törekszünk. Elkészül a 14. Tiszavirág Fesztivál egyedi borospohara, amely a műanyag pohár használatát csökkenti amellett, hogy emléktárgy is.

“Érdekes Szolnok” városnéző séta a Tourinform Iroda szervezésében: A tiszavirág és egyéb szolnoki értékek nyomában 2019. június 22, szombat 14 órás indulással a Hild térről.

Közösség ereje építi igazán a fesztivált, amely túlmutat előadókon, programokon. Az együttlét szabad öröme vonz a partra. Találkozzunk idén is június 18-22. között a jól ismert helyszíneken!

forrás: info.szolnok.hu

 

megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Keresés az oldalon

Csomagajánlatok / Kedvezmények

Hamarosan…

Bankkártya elfogadás

A Liget Hotel*** a következő bankkártyákat fogadja el fizetőeszközként:
Visa, Visa Electron, Maestro, American Express, Pay

Kedvezmények

A Hotel Liget** -ben kedvezményeket érvényesíthet az alábbi kártyákkal:
Erzsébet utalvány
Alföld szíve turisztikai kedvezménykártya
Széchenyi Pihenőkártya (OTP / MKB / KK&H)

Kövess minket

olvasásra ajánljuk

Kapcsolódó hírek

SZILVESZTERI AJÁNLAT

Búcsúztassuk együtt az idei évet barátok és/vagy családtagok társaságában a földszinti vagy a tetőteraszon található különtermekben!

Fogadj örökbe egy hotelszobát a Liget Hotelben

Országosan is egyedülálló kezdeményezés indult Szolnokon: a helyi és megyei cégeknek ajánlja fel a szobáit a Liget Hotel, amelyeket saját arculatuk szerint rendezhetnek be, és ingyenesen használhatják.

Hotelünk étterme rendezvényre bérelhető

Ballagási ebédet, családi rendezvényt vagy osztálytalálkozót szervezne, de nem tudja hova?
Hotelunk étterme és a hozzá tartozó terasz tökéletes választás lehet az Ön számára!